F15 – prijswinnaars

Een ieder die 9 oktober jl het Event Route 169 heeft bezocht, kon bij de stand van de Beneden Merwederoute (snelfietsroute tussen Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Dordrecht in uitvoering) informatie krijgen over de route en meedoen aan inspirerende prijsvraag.

Wanneer stapt u op de fietst? Of in het geval u al fietst: in welk geval stapt uw collega op de fiets? Met deze vraag werd de bezoeker geconfronteerd en geprikkeld om een actie te bedenken, waardoor een groter percentage forenzen vanuit de Drechtsteden in de nabije toekomst tevreden op de fiets stapt om naar het werk te gaan.

Fietsen heeft een meerwaarde. De concurrentiepositie van de fiets wordt steeds sterker door comfortabeler fietsroutes. Het is één van de redenen voor de automobilist om over te stappen op de fiets voor het woon-werkverkeer. De Beneden Merwederoute route is een ontwikkeling naar zo’n snelle, comfortabele en veilige route. Maar fietsen biedt meer. Door fietsen wordt je fitter, je hebt nooit last van files of parkeerproblemen, het is kostenbesparend en het is een duurzaam vervoermiddel.

Bovendien heeft het voor de werkgever als voordeel dat het goed is voor de gezondheid van de medewerkers en dus minder ziekteverzuim, het past in een duurzaam beleid, geeft een oplossing voor parkeerproblemen en het reduceert de reiskosten.

Veel reacties kwamen er binnen met fietsstimuleringsacties, waaruit we 3 winnaars hebben getrokken. In volgorde van trekking:

  • 1e prijs: Aat Ouwerkerk. Hij stelt voor om (delen van) de Beneden-Merwederoute als onderdeel op te nemen in een persoonlijk fysiotherapeutisch programma. Een afweging in vervoersmiddel ontstaat o.a. na het bewust worden van de noodzaak om te bewegen, wat beter is voor lichaam, geest en algemeen welbevinden. Leg je normaal gesproken een bepaalde afstand met de auto af en ben je actief in de sportschool of thuis op de hometrainer, dan zou je deze tijd nu kunnen besparen door die afstand op de fiets in de frisse buitenlucht af te leggen. Aat heeft als eerste prijswinnaar een tegoedbon van Verhei mobiele rijwielservice ontvangen t.w.v. eenmaal pechhulp (tot € 50,-).
  • 2e prijs: Marijke Gommans. Zij stelt voor om voldoende veilige stallingen te plaatsen en de fietspaden sociaal veilig te maken. Aan dat laatste wordt momenteel op de route al gewerkt. Marijke ontvangt een universele smartphonehouder voor op de fiets.
  • 3e prijs: Peter van der Zijde. Hij stelt voor om zijn eigen product als middel in te zetten, zijnde elektrisch vervoer, zoals de e-bike. Peter ontvangt als 3e prijs de toekomstagenda van de snelfietsroute.

De winnaars zijn op de hoogte gesteld en ontvangen binnenkort hun prijs.

Heeft u ook ideeën of wilt u dat wij met uw bedrijf meedenken over mogelijke fietsstimuleringsacties binnen uw bedrijf, neem dan contact op met Dorine Bremmer: [email protected]