Bereikbaarheid Papendrecht voor fietsers

Op 16 oktober 2013 heeft de gemeente Papendrecht met een groep belanghebbende organisaties, waaronder de Fietsersbond, een avond georganiseerd over de bereikbaarheid van Papendrecht. Daarnaast is er gesproken over knelpunten binnen de gemeente zelf.

Onze vertegenwoordiger heeft aangegeven dat Papendrecht vanaf Alblasserdam behoorlijk te bereiken is, maar dat de oostkant, waar het fietspad op de Ketelweg langs de in- /uitgang van veel bedrijven voor veel fietsers een knelpunt is. Auto’s hebben daar bij het afslaan naar of vertrek vanuit de bedrijven geen erg in het langs liggende fietspad. Het zou al een verbetering zijn als er een stopverplichting voor aankomend en afgaand verkeer dwars over het fietspad zou gaan. Tevens zou de diverse heggen bij de hekken van deze bedrijven moeten verdwijnen zodat de fietser ook wordt gezien.

De fietspaden in de plaats zelf zijn voldoende, maar zouden veel comfortabeler worden wanneer de tegels vervangen worden door asfalt.

Een groot probleem blijft het Pontonnierspad en het Aviolandapad die in het verleden een schouwpad waren van het Waterschap – waar fietsers werden gedoogd. Nu wordt het aangeduid als voetpad. De BOA’s bewaken daar actief dat er niet wordt gefietst, terwijl bijvoorbeeld een soortgelijk fietspad in Alblasserdam, het Dijklint, met dezelfde uitstraling juist wel voor fietsers is bedoeld.

nb. Inmiddels is het fietsers toegestaan over het Pontonnierspad en het Aviolandapad te fietsen. (Red)