Meedoen/vacatures

Klussen zijn er in allerlei soorten en maten. Ook bij ons, de Fietsersbond Drechtsteden.

Hieronder tref je daarom een aantal zaken aan waar je actief in kunt worden.

De lijst is nooit volledig. Heb je zelf ideeën? Wil je daar hulp bij? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Ton Berkhout stelt een fiets af
Ton Berkhout stelt een fiets af

hulp gezocht voor

Albasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht,

Op deze website kun je al zien wat er daar al gebeurt en wat er in Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam of Hendrik-Ido-Ambacht aan de hand is! De opsomming is nooit volledig want we doen voortdurend ons uiterste best en waarschijnlijk weet je zelf ook nog wel iets, of zelf nog meer!

Daarom: meld je aan en help onze actieve leden – en jezelf – aan meer fietsplezier!

Fietsdocenten

Lijkt het je leuk om kinderen of ouderen te helpen met fietsen en heb je ervaring met lesgeven aan groepen, word dan fietsdocent! Je wordt door de Fietsersbond in een cursus (twee dagen theorie, twee dagen praktijk) opgeleid voor het geven van praktische fietscursussen op verschillende niveaus en aan diverse doelgroepen. Daarna is er twee keer per jaar een scholingsdag om je vaardigheden bij te spijkeren of uit te breiden. We zoeken vooral fietsdocenten die als vrijwilliger aan de slag willen.

Voor meer informatie kun je terecht bij de Fietsschool van de Fietsersbond.

Routeplanners

Het is goed wanneer jouw eigen wijk/buurt ook letterlijk goed op de kaart staat. Veel is er al verwerkt. Nu is het vooral belangrijk om te zorgen dat die kaart actueel blijft.

Wil je meer weten kijk dan op de landelijke site of neem contact op met William Nederpelt.

Fietsenmakers/begeleiders

Samen met Geef het Dordt  gaan wij vervoersarmoede aanpakken. Niet iedereen beschikt immers over een goede en veilige fiets om aan het verkeer deel te nemen.

Daarom gaan we dit samen met Geef Het Dordt aanpakken.

Wij daarom op zoek naar vrijwilligers die een dagdeel kunnen helpen bij het begeleiden van leerlingen en/of het repareren van fietsen. Fietsen die dan weer beschikbaar kunnen worden gesteld aan anderen.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met William Nederpelt.

Wat kost het je?

  • In de regio overleggen we eens per 6 weken. Dat doen we om de actualiteiten/ideeën te delen en activiteiten te bespreken.
  • Je bepaalt natuurlijk zelf wat je doet en hoe je dat doet.
  • Het komt regelmatig voor dat we door de gemeente worden gevraagd om een advies uit te brengen. Als er met hen over wordt overlegd, is dat veelal aan het einde van de middag. Maar dat kun je makkelijk met ze bespreken.

Wat levert het je op?

  • We beschikken over heel veel ervaring en een groot netwerk. En dat delen we graag! De kennis die je daardoor krijgt kun je op velerlei gebied gebruiken. Zo heeft de afdeling in 2012 een prijs gekregen van de de landelijke Fietsersbond vanwege de wijze waarop we actie voerden en de sociale media daarbij benutten. De ’taartprijs’. In 2016 hebben we de landelijke vrijwilligersdag mogen verzorgen om te laten zien hoe (goed) we het doen.
  • Het leukst is natuurlijk dat je duidelijke resultaten ziet van je inspanningen op straat.
  • Tijdens de activiteiten die we ontplooien maken we natuurlijk veel lol.
  • En eens per jaar gaan we met z’n allen uit eten.

En wat wil jij dat 't oplevert?

13585059_648487058641605_4376115890848367168_o

Contact

Wil je meer weten over het werk van de Fietsersbond, neem dan contact op met Niek Fraterman, de secretaris.

Fietsfestival

Net zo als in 2023 organiseren we in 2024 een fietsfestival. Dat doen we samen met Stichting RondUit Dordrecht. We gaan daarbij aanhaken bij Tour de Femme. Hiervoor zoeken we ook veel vrijwilligers die op allerlei manieren willen meedoen. Voor meer zie hier.