Landbouwweg

De Wieldrechtse Zeedijk is een belangrijke schakel voor de fietsers tussen de Kil en de Biesbosch. Voor fietsers is geeft het een onveilig gevoel wanneer de (steeds groter wordende) landbouwvoertuigen deze smalle dijk blijven gebruiken.

Op zaterdag 30 november 2013 is door de LTO een demonstratie verzorgd over de problemen die zij ervaren met hun bedrijfsvoering.

Al jaren wordt er gesproken over de doortrekken van de Landbouwweg tot aan het begin van de Wieldrechtse Zeedijk. Daar waren gelden voor gereserveerd. De gemeenteraad heeft onlangs besloten om deze ergens anders te besteden. Gevolg is nu dat de Landbouwweg niet wordt doorgetrokken. Zij blijven daarom met hun grote landbouwvoertuigen gebruik maken van de smalle Wieldrechtse Zeedijk. Tijdens de demonstratie werd ook nog eens duidelijk dat het probleem niet alleen ligt bij de doortrekking van de Landbouwweg, maar ook bij de kruising van de Wieldrechtse Zeedijk en de Rijksstraatweg.

Politici is nu gevraagd om met het inzicht dat zij nu hebben gekregen een pasklare oplossing te bedenken waardoor de bedrijfsvoering niet in gevaar komt en tegelijkertijd de Wieldrechtse Zeedijk en de Rijksstraatweg een aantrekkelijke en veilige fietsroute blijft.

Bronnnen

 

Bron: www.youtube.com