Ondergronds stallen

Er is veel aandacht voor de wijze waarop de fietsen in de Binnenstad door door bezoekers worden geparkeerd. Steeds opnieuw wordt gesteld dat fietsers hun fiets wel in de stalling aan de Raamstraat (slecht toegankelijk) of onder V & D (slecht bereikbaar op marktdagen) kunnen plaatsen.

Achterom

De Fietsersbond wil dat er anders wordt gekeken naar de het gebruik van de fiets in de stad. Die fiets is immers niet alleen een vervoermiddel, maar ook een handige boodschappenwagen. Daarnaast maakt het ’t winkelen voor klanten die slecht ter been zijn ook een stuk makkelijker.

Immers er zijn runshoppers en funshoppers

Voor de zogenaamde runshoppers is de fiets veelal niet alleen een vervoermiddel, maar ook een boodschappenwagen. Een mooi voorbeeld daarvoor is de stalling voor de supermarkten in het centrum.

Funshoppers zijn zij die echt verschillende winkels willen aflopen om uiteindelijk al dan niet een keuze te maken. Deze kunnen in de stalling worden geplaatst. Onderzoek wijst echter uit dat zij vooral aan het begin van hun ‘ronde’ door het winkelcentrum willen parkeren.

De locatie van de stalling is daarnaast essentieel. De wijze waarop treinreizigers hun fiets bij het station stallen is daar een mooi voorbeeld van.

Bronnen