Hornbach opgelost

Sinds april 2007 heeft doe-het-zelf- winkelketen Hornbach een vestiging in Alblasserdam. Net als wel vaker dacht men het meest te kunnen verdienen aan automobilisten, het liefst met een aanhanger of een busje. Aan de fietsende klusser die graag de kortste weg neemt werd geen aandacht besteed. Geheel volgens de regels heeft Hornbach een uitgang die in geval van calamiteiten gebruikt kan worden en die uitkomt achter benzinestation De Haan aan De Helling. Die uitrit is door fietsers al snel in gebruik genomen als sluiproute om niet via de Polderstraat of Edisonring en de Kelvinring een heel eind te hoeven omrijden.

 

de foto’s laten zien hoe deze fietsroute zich heeft ontwikkeld.

De eerste is genomen op 2 juli 2011 en laat zien zoals die tot dan toe was: een slagboom en een voor fietsers praktisch onneembare rij zogenaamde ‘bolders’.

Na een lobbyronde van de Fietsersbond heeft overleg tussen de gemeente en Hornbach geleid tot de plaatsing van een rolhek met een openstaand hek voor voetgangers en fietsers maar met een stevige drempel van 15 cm hoogte.

De tweede foto gemaakt op 13 februari 2013 laat zien dat een tot nu toe onbekend gebleven fietsende klusser van multiplex een opritje had gemaakt dat zeer werd gewaardeerd. Het plankier bleef daardoor liggen totdat het door de weersinvloeden in het ongerede raakte en vervangen werd door een bredere houten oprit.

De laatste foto is gemaakt op 5 augustus 2017 en toont dat de trottoirband eindelijk is vervangen door een brede doorgang.

De zaak Hornbach is daarmee naar tevredenheid opgelost. De handige Harry die in de loop van de jaren twee keer een plankier heeft vervaardigd blijft helaas onbekend

Of heeft iemand een tip wie dat geweest is? Mail ons.