Fietsgeleidingssysteem brug Noord

De Brug over de Noord is een belangrijke schakel in de snelfietsroute Beneden Merwede en de binnenkort aan te leggen snelfietsroute Barendrecht, Alblasserdam (via Ridderkerk), de zogenaamde BAR-route.

Door zijn steile trappen vormde de Brug over de Noord voor veel fietsers een lastig te nemen hindernis, zeker nu er steeds meer ouderen komen en er ook steeds meer zwaardere e-fietsen komen. Op deze e-fietsen zit immers een motortje met accu.

Op vrijdag 20 mei is onder grote belangstelling, het fietsgeleidingsysteem Velocomfort officieel in gebruik genomen door wethouder Arjan Kraijo.

Het systeem, dat bestaat uit een transportband voor opgaande fietsers en een borstelbaan voor dalende fietsers, is op initiatief van Willem van Driel, van de Fietsersbond Drechtsteden door de gemeente Alblasserdam aangelegd. Omrijden is nu minder snel nodig..

 

De komende tijd zal de Fietsersbond het gebruik van het fietsgeleidingssysteem goed in de gaten houden. Met de gemeente Dordrecht wordt overlegd om ook de opgang van de Stadsbrug naar Zwijndrecht van dit systeem te voorzien.

Pers