11 september 2015

Opening fietspad Lindeweg Zwijndrecht

Op donderdag 10 september is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Op de Lindeweg, een verbindingsweg tussen Heerjansdam en Zwijndrecht waar 60-km per mag worden gereden is een fietspad aangelegd. Dit betonnen fietspad, van easypath is juist in deze omgeving geschikt om te gebruiken. Het pad loopt namelijk langs veel akkerlanden met uitgangen waar zware landbouwwerktuigen gebruik van maken.

Dit fietspad is zowel voor het woon- werk, woon-school als recretief fietsverkeer interessant.

Op de foto zijn o.a. v.l.n.r heemraad Piet Robijn, gedeputeerde Floor van Kempen, wethouder Verkeer Zwijndrecht, Robert Kreukniet en Fietsersbond Drechtsteden Hein de Bruin de te zien.

Wanneer je wilt weten waar ze ligt, klik dan hier. Ze staat nl. ook al in de routeplanner van de Fietsersbond.

Het waterschap heeft er ook een uitgebreid artikel aan geweid. Dit is hier terug te lezen.

Overigens heeft de Fietsersbond nog aangegeven dat er bij de overgang naar de bebouwde kom bij Heerjansdam nog een verbetering mogelijk is. Immers de toegestane snelheid, op het punt waar de fietsers weer de weg gaan delen met de automobilsten, is nu 60-km per uur. Dit verandert 100 meter verder in 30-km per uur. Zorgen dat het verkeer zich pas gaat mengen wanneer de snelheid 30-km per uur is zou een verbetering inhouden. Op de foto’s hieronder is dat goed te zien.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *