Sportief

Voor fietsers in de Drechtsteden die gewoon willen fietsen kun je kiezen uit alleen fietsen, samen fietsen, wegwedstrijden of leren fietsen. Dit wordt hieronder beschreven:

Alleen fietsen

Zet zelf een route uit met de routeplanner van de Fietsersbond, gebruik ze van de VVV of het waterschap Hollandse Delta. Ook kun je een culinaire fietstocht maken in de regio via Happen en Trappen. Verder kun je veel routes vinden via de site van Fietsen 123, de ANWB, of de site van Zuid-Holland.

In Zwijndrecht is door de gemeente een boekje uitgebracht over het fietsen in Zwijndrecht. Hierover is meer te zien in dit You Tube filmpje. Het boekje is zelf hier te vinden. In Dordrecht is door NMC Weizigt een fietsroute ontwikkeld. Klik daarvoor hier.

Knooppuntroutes worden bijna door alle organisaties gebruikt. Wanneer je ondanks alle zorg ergens knooppuntbordjes vindt die niet meer goed zijn, dan kun je dat hier melden.

 

Samen fietsen

Wanneer je samen met anderen wilt fietsen dan kan dat met de volgende organisaties in de Drechtsteden.

In de eerste week van juni door Rond Uit Dordrecht een fietsvierdaagse georganiseerd. In Hendrik-Ido-Ambacht verzorgt fietsclub Wielzate regelmatig fietstochten.

Wielwijk heeft haar eigen fietsclub.                         

Voor de tourfietsers is er D.T.C. de Mol en voor wielrenners D.R.C de Mol.

Wegwedstrijden

Alblasserdam kent de jaarlijkse wielerronde tijdens de Paardenmarkt.

Dordrecht is er de Dordtse Wielerronde.

Hendrik-Ido-Ambacht kent de Slag om Ambacht.

Papendrecht de Ronde van Papendrecht.

Sliedrecht kent de wielerronde van Sliedrecht.

Leren fietsen

Voor fietslessen in de Drechtsteden, met behulp van de fietsschool van de Fietsersbond, zie link, daarnaast worden ze verzorgd door de Interculturele Zorgconsulenten en in Wielwijk.

Voor scholen wordt het veilig fietsen onderwezen door de Wittenberg groep. Zij zorgen ook voor de ondersteuning bij het behalen van het label SCHOOL op SEEF.