Dordrecht

Paardenvijgen en hondenpoep

Fietpad rotonde OVerkampweg

Zaterdag speelde FC Dordrecht tegen FC Groningen in het Riwal Hoogwerker stadion in Dordrecht. De wedstrijd eindigde in een 1  – 1 voor FC Dordrecht. Na afloop van de wedstrijd zijn alle supporters weer naar huis gegaan. Deze keer was de bereden politie ook aanwezig. De paarden hebben tijdens hun werk het nodige laten vallen. Dit is bij een aantal supporters in het verkeerde keelgat geschoten. De survaillanten hoefden de vijgen blijkbaar niet op te ruimen. Dit dienden ze schijnbaar ook niet te doen. Dit terwijl het voor hondenbezitters wel verplicht is uitwerpselen op te ruimen. In een aantal gemeenten is het ruimen van vijgen wel in de Algemene Politie Verordening (APV) opgenomen. Dit is niet het geval in Dordrecht.

Het artikel dat erover verscheen in het Algemeen Dagblad heeft nogal veel aandacht gekregen. Het is zelfs doorgezet naar het buitenland. Niet om over de vijgen te klagen, maar om aan te geven hoe goed het in feite is. Kortom, waar deze publiciteit toe leidt in deze tijd is nog onbekend.

In de Vogelvrije Fietser is over de relatie tussen fietsers en ruiters eerder een uitgebreid artikel verschenen. (Foto’s Sebastiaan Schramm)

 

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *