Kop van ’t Land

Werk maken met werk

Hel- en Zuilespolder

Afbeelding1

Inspraak Fietsersbond op plannen om de Zuilespolder opnieuw in te richten.

Teneinde de wateropgave van Nederland in te kunnen vullen heeft Rijkswaterstaat het plan opgevat om de Hel- en Zuilespolder in te richten als overloopgebied.

Concreet betekent dit dat er (rivier)water in komt te staan, de weilanden weg gaan en de wandel- fietspaden boven op de dijk komen te liggen.

Nu dit gebied wordt aangepakt ligt er volgens de Fietsersbond een ideale kans om een tweede toegang te creëren voor wandelaars en fietsers richting de Kop van ’t Land.

Immers er is nog steeds maar één toegangsweg voor fietsers via de Baanhoekweg.

Afbeelding2

Inspreken

Op 24 januari heeft William Nederpelt hierover ingesproken. Hij was een van de 15 aanwezigen die een wens hebben geuit.

Er waren zowel voor- als tegenstanders. William Nederpelt heeft vooral aangegeven dat deze aanpassing een mooi moment is om ook gelijk werk-met-werk te maken. Hierover wordt immers vaak gesproken.

In het verleden was er ook al een tijdelijke veerverbinding. Deze is tijdens de Coronatijd uit de vaart genomen en niet meer teruggekomen.

Zijn inspraak duurde minder dan drie minuten. De boodschap was immers. Gebruik deze kans om dit nu op te pakken. Uit onderzoek van de Fietsersbond is vorig jaar gebleken dat de Biesbosch alles behalve fietsvriendelijk is.

pers

  • 20211129 AD Plan om wandelgebied onder water te zetten overvalt inwoners
  • 20211121 RTV Dordrecht, Plannen aangepast.

Voor meer ideeën over een fietsvriendelijke Biesbosch zien ons rapport

Categorieën