23 maart 2015

Actie Fietsdiefstal Dordrecht

Succesvol

Op zaterdagmiddag 21 maart is op het Achterom in Dordrecht een grote actie gehouden. Deze had als doel fietsers te informeren over alle facetten die met fietsdiefstal te maken hebben. Zo is er de gratis bewaakte stalling in de Raamstraat onder de aandacht gebracht, en kregen bezoekers van het centrum nog allerlei andere tips over het voorkomen van fietsdiefstal

Vinnie Veilig was ook weer aanwezig. Ze werd door veel kinderen herkend. De afgelopen weken was ze immers aanwezig op verschillende basisscholen bij de voorlichting over verkeersveiligheid. Veel kinderen wilden daarom graag met haar op de foto.

Vinie Veilig is zelfs nog geïnterviewd voor RTV Dordrecht.

De aanwezigheid van de politie zorgde er ook voor dat veel fietsers afstapten. Dit terwijl het op het Achterom is toegestaan om te fietsen en er ook geen enkele reden was om af te stappen.

De aanwezige landelijk coördinator Fietsdiefstal deed zelf ook enthousiast mee bij het informeren van de fietsers. Zij verbaasde zich over de hoge kwaliteit en dito mogelijkheden die de twee verschillende stallingen in de stad bieden. Veel van de door haar gemaakte foto’s staan ook op onze Facebookpagina.

De actie werd verzorgd door medewerkers van de politie, de vrijwillige politie, Stadstoezicht Dordrecht, de gemeente Dordrecht, het Landelijk Centrum Aanpak Voertuigcriminaliteit en de Fietsersbond Drechtsteden. Een hechte samenwerking die gezien de reacties op veel positieve bijval kon rekenen.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *