Mediagebruik 2014

Lijstjes en verrassingen. De Fietsersbond Drechtsteden (met net geen 400 leden!) heeft sinds 2 jaar weer een goede site. De waardering is ook af te lezen uit het gestegen bezoek.

In 2014 zijn er bijna 5.000 bezoeken geweest (650 pagina’s), 35% meer dan het jaar ervoor. Er zijn nu ruim 2.500 bezoekers en dat is 30% meer dan het vorige jaar. Het aantal pagina’s dat is bezocht is met 6% gestegen.

De top tien van het bezoek van de website geeft verrassende inzichten.

Diefstal staat duidelijk op nummer één van de geraadpleegde pagina’s, met 23% van de bezoekers[i] . Op de tweede plaats (17%) gevolgd door die over de Groenezoom, wat vooral een lokaal issue was.

Verder was 11% van de bezoekers geïnteresseerd in de informatie over de gemeentelijke verkiezingen. Nipt is ze gevolgd door de informatie over de avond die we met Rond Uit Dordrecht en de Bibliotheek AanZet met Bert Wagendorp over zijn boek Ventoux hebben verzorgd. Het debat over het nieuwe Dordtse fietsbeleid is voor 9% reden geweest om de site te bezoeken.

De pagina’s met: kritiek op het nieuwe Zuid-Hollandse fietsbeleid (7%), informatie over de snelfietsroute F16 (7%), de kritiek op het ontbreken van fietsbeleid in het nieuwe contourenprogramma Drechtsteden (6%), informatie over recreatieve fietsen (5%) en de eigen Terugtrapper zijn goed voor de subtop.

Wat staat er op plaats 656? Daar staat de weblog over de F16, de weblog over de fietsdiefstalactie staan ook onderaan. Weblogs schijnen dus moeilijk te vinden te zijn, de artikelen erover staan immers wel in de top.

Kortom, een goede reden om fietsdiefstal ook lokaal goed op de agenda te zetten en te houden.


[i] Voor de eerste 10 is een verdeling gemaakt op basis van 100%.