Dordrecht

Fietsfestival

Op 1 juni organiseert Rond Uit Dordrecht samen met o.a. de gemeente Dordrecht en de Fietsersbond een fietsfestival op Het Hof en de Hofstraat.

Dit gaat vooral over de leuke zaken op de fiets. Dit doen we om de fiets te vieren. Immers sinds 2019 is de 3e juni de Wereldfietsdag van de Verenigde Naties, dat is dit jaar op maandag. Dat vieren we dit jaar op zaterdag. En dit jaar komt daar de etappestart van de Tour de France Femmes bij. Deze is op 13 augustus.

Iedereen kan zich op het kortste racecircuit meten met anderen bij het Open Nederlandse kampioenschap Slow Biking. Je kunt je zelfs laten schminken in de Tour de France kleuren. Je bent dan goed voorbereid op de komst van de Tour de France Femmes in augustus.

En om de minder bedeelde Dordtenaar te helpen is het mogelijk om weer fietsen te doneren aan Geef het Dordt. Wanneer je jouw fiets wil laten pimpen kan dat ook. Ook hierbij kun je er voor kiezen om de kleur geel aan jouw fiets toe te door de kunstenaar Jelmer Kolmer. Samen met vriendinnen kun je jouw krachten meten in het bekende fietsspel Holland Sport. Bij de kraam van de Fietsersbond kun je zelfs jouw fiets laten keuren en eventueel afstellen.

TeamAlert zal er zijn met twee leuke VR-spellen over fietsen en verkeersveiligheid. Speciaal voor jongeren. Er zal ook een rode brandweerfiets zijn voor de kleinsten. Je kunt er immers niet vroeg genoeg mee beginnen. Bij het rad van fortuin kun je zelfs leuke prijsjes winnen. Daarnaast is er veel informatie te vinden over het veilig fietsen in Dordrecht. Voor kinderen is er weer een leuk fietscircuit uitgezet op de speelplaats van de Statenschool. Verder bestaat de mogelijkheid om een trike te proberen. Dat is anders en ook leuk fietsen.

Vanzelfsprekend is dit overzicht niet volledig. Een extra reden om op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 een bezoekje te brengen aan het fietsfestival en het hen mee te vieren.

Categorieën

0_sw1lau_400x400

William Nederpelt

Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en de RPV