PAPENDRECHT

Fietsen voor vluchtelingen

William Nederpelt voor de fietsen die worden gecontroleerd.

De locatieleiders van de opvang voor Oekraïense vluchtelingen hebben onlangs ruim 30 tweedehands fietsen ontvangen. Woonkracht10 en andere organisaties hadden deze fietsen aangeleverd, omdat deze geen eigenaar meer hadden en moesten worden opgeknapt.

Een groepje vrijwilligers van de Fietsersbond Drechtsteden en het Repair Café Papendrecht hebben op dinsdagmiddag 13 februari 2024 een groot deel van de weesfietsen nagekeken en opgeknapt. Dit hebben ze gedaan in een lege ruimte van de voormalige brandweerkazerne aan de Poldermolen, naast de opvang van de Oekraïners.

Veel fietsen konden opgeknapt worden, maar sommige fietsen bleken in een dusdanig slechte toestand te zijn dat alleen een paar onderdelen konden worden hergebruikt. Ook Korteland Rijwielen droeg een steentje bij, want deze leverde fietsonderdelen tegen korting.
Nu kunnen veel Oekraïners zich in Papendrecht veiliger per fiets verplaatsen.
Een mooie samenwerking tussen verschillende organisaties!

Abonneer je ook op ons afdelingsblad De Terugtrapper.

Pers

Categorieën