Dordrecht

Krispijnseweg goed op weg

Fietsstrook Krispijnseweg

De Krispijnseweg is grondig gerenoveerd en dat was ook hard nodig. De Fietsersbond heeft dit regelmatig overlegd met de gemeente. Het overleg ging vooral over de knelpunten en/of verbeterpunten als het om fietsveiligheid gaat.

Twee keer per jaar was er overleg met de wethouder Rik van der Linden, en zes keer per jaar met de afdeling Infrastructuur, waar we wat meer de details bespraken.

De Krispijnseweg loopt van de Laan der Verenigde Naties naar de Krispijntunnel, die uitkomt op de Spuiweg. En zo sta je in het oude centrum van Dordrecht. Het is een veelgebruikte sluiproute om de verkeerslichten van de Randweg N3 te mijden.

De Fietsersbond pleit voor een maximumsnelheid van 30 km/u voor gemotoriseerd verkeer in de binnenstad èn voor ruim baan voor de fietser. Bij voorkeur zien wij herkenbare fietspaden in de kleur rood met afgevlakte stoepranden, en zo min mogelijk paaltjes op de weg.

De Fietsersbond is blij met de mooi aangelegde fietsstroken aan beide zijden van de Krispijnseweg. We zien geen hoge stoepranden en kunnen zeker zeggen dat dit een flinke vooruitgang is voor de fietsers. Al het verkeer uit de zijstraten moet voorrang verlenen aan al het verkeer op de Krispijnseweg.
We hadden de weg graag als 30 km/u-weg gezien.  Daarover hebben we navraag gedaan bij de gemeente. Zij gaf aan dat dit project behoorlijk wat vertraging heeft opgelopen. Vijf jaar geleden speelde die 50 km-wegendiscussie een stuk minder.

Het nadeel van een 50 km-weg is, dat deze uitnodigt om het gaspedaal diep in te drukken. De enige kruising met verkeerslichten is vervangen door een rotonde. Die zorgt er dan ook voor dat de snelheid van de automobilist wordt verminderd.

De officiële oplevering van de vernieuwde Krispijnseweg is binnen afzienbare tijd. Er zijn nog wat kleine werkzaamheden die afgerond moeten worden, zoals de markeringen.

Krispijnseweg Dordrecht Bron: youtu.be

Pers

Categorieën

302421633_10226287355160919_3090492019908896540_n

Edwin Vervaet

Lid Werkgroep Uitvoering Fietsbeleid Dordrecht (WUF)