Sliedrecht

Sliedrecht Buiten ook van belang voor het dorp

Foto Sliedrecht Buiten

Een groter dorp leidt tot meer vervoer. Zorgen dat dat veilig en duurzaam gebeurt, blijft een belangrijke zorg voor de Fietsersbond. Om die reden is ook gereageerd op het bestemmingsplan ‘Sliedrecht Buiten/Stationspark III’.

Hieronder tref je een aantal bevindingen aan. De volledig brief is als bijlage toegevoegd.

  • De Fietsersbond vindt het belangrijk dat belangrijke bestemmingen voor kinderen ook echt dichtbij zijn. Veilig en aantrekkelijk. Het verplaatsen van de sportvelden naar een verder liggende rand van het dorp past daar niet echt in.
  • Het is van belang dat vooral lokale bedrijven zich hier vestigen. Het aantrekken, stimuleren van het verplaatsen van andere bedrijven uit andere regio’s lijkt interessant. Het zorgt in de praktijk tot meer verplaatsingen en daarmee verhoging van de filedruk.
  • Een fietsvriendelijke omgeving volstaat daarbij niet alleen met goede fietspaden – veilig zijn ze in principe altijd -, maar ook in een aantrekkelijke omgeving/routering en geen last van het (oneigenlijk) gebruik van de paden vanwege bijvoorbeeld het laden en lossen van vrachtwagens.
  • Het stimuleren van het verplaatsen van bedrijvigheid uit het centrum van het dorp kan worden gebruikt om de levendigheid/fietsvriendelijkheid ervan weer te vergroten. Die kans wordt niet genoemd.
  • Zorgen voor regelgeving voor stallingsvoorzieningen kan een bijdrage leveren aan het optimaliseren van de fietsvriendelijkheid van de bedrijven.
  • Pas de route voor fietsers en voetgangers naar het sportpak aan, zodat het iets gemakkelijker bereikbaar wordt.
pdf ⋅ 302 KB

Reactie bestemmingsplan

Download

Bronnen

Abonneer je gratis op ons blad de Terugtrapper

Categorieën

0_sw1lau_400x400

William Nederpelt

Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en de RPV