Sliedrecht

Doorfietsroute Gorinchem – Papendrecht

Ton Spek en toehoorders openingstoespraak

Met de officiële opening van de fietsstraat het Achterom in Sliedrecht is er een belangrijk knelpunt in de fietsroute tussen het Centraal Station Sliedrecht en het centrum voor een deel opgelost. Ook is hiermee een eerste duidelijke stap gezet in de aanleg van de doorfietsroute.

Tot de opening konden de fietsers gebruik maken van de veel te smalle Stationsweg. Deze weg vormt een van de drie belangrijke ontsluitingswegen voor het centrum van het dorp. En is ook nog een 50 km/u-weg.
(tekst gaat verder onder de afbeelding)

de verbeterde kruising in de doorfietsroute in Sliedrecht
De route vanaf het station naar het centrum

De kruising Gouman Borgesiusweg – Stationsweg – Tiendweg is daarbij ook aangepast. Dit onderdeel van de beoogde doorfietsroute tussen Papendrecht en Gorinchem is nog volledig van een asfaltlaag voorzien en ontdaan van de haakse afslag die nog over de Goeman Bourgesiusweg leidde.

Voor de rest van de doorfietsroute, waarvan het tracé nog niet bekend is, wordt nu overlegd met de provincie. Door het ‘inpakken’ van de verbreding van de autoweg A16 is nu duidelijk dat er voorlopig niets gebeurt. Echter, er is wel geld beschikbaar gesteld om knelpunten (zoals het onderhoud van de bestaande bruggen) aan te pakken. Dit biedt ook weer kansen voor de te ontwikkelen doorfietsroute tussen Papendrecht en Gorinchem.

In Papendrecht sluit ze weer aan op de doorfietsroutes van het Beneden Merwedefietspad (de F15)

De doorfietsroute wordt ook wel ‘snelfietsroute’ genoemd. Het belangrijkste kenmerk van deze route is niet dat er hard kan worden gefietst, maar dat er makkelijk en veilig kan worden doorgefietst, zonder veel oponthoud. Vandaar dat de benaming ‘doorfietsroute’ steeds vaker wordt gebruikt.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

de verbeterde kruising in de doorfietsroute in Sliedrecht
de verbeterde kruising in de doorfietsroute in Sliedrecht

Bronnen

Pers

Abonneer je gratis op ons blad de Terugtrapper

Categorieën

0_sw1lau_400x400

William Nederpelt

Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en de RPV