Ledenfietstocht

IMG-20231031-WA0005

Afgelopen zaterdag is met de leden van de Fietsersbond een rondje op het eiland van Dordrecht gefietst.

Om 15.00 uur hebben we verzameld op het Energieplein bij de entree van Kinepolis. We hebben met een groep van 20 personen, waarvan 6 (Niek, William, Arij, Rien, Henk, Dick en Edwin) van de lokale afdeling, zo’n 20 km gefietst. Onderweg is een aantal keren gestopt om toe te lichten, wat het standpunt van de Fietsersbond was en welke acties wij ondernemen om verbeteringen bespreekbaar te maken bij de gemeente Dordrecht. Via de Prins Clausbrug zijn we over de Stadswerven gereden, Prins Hendrikbrug, Wantijpark  Noordendijk,  Zuidendijk, Provincialeweg tot aan het pontje bij de Kop van ’t land. Daarna over de Zeedijk gefietst naar het huis van de oprichter van de Fietsersbond Dordrecht, Wim van Wijk. (Hij was deze afgelopen week op TV te zien met een rondvaart door de Hollandse Biesbosch). Over de Wantijdijk terug naar Dordrecht. Het fietspad is 3,50 m breed. Er is daar geen apart voetgangerspad aanwezig dus zij maken dan ook legaal gebruik van het fietspad.

Terwijl wij 2 aan 2 fietsten werden we met een gevaarlijke situatie geconfronteerd. Rechts liep een voetganger, die wij met 2 fietsen tegelijkertijd passeerden. Er kwam een andere fietser ons tegemoet, die een grote hond aan de lijn had, die over het grasveld liep. Rakelings passeerden wij elkaar. Gelukkig ging het deze keer goed. Wel was het duidelijk dat het fietspad met zijn 3,5 meter dus eigenlijk nog te smal is.

Om 5 uur hebben we verzameld bij Centre Ville en is deze leuke middag afgesloten met een drankje en een bitterbal op het terras. De reacties waren positief met de vraag wanneer de volgende tocht georganiseerd gaat worden. Dat wordt dan wel ergens in 2024.

Onderweg Bron: youtu.be

Categorieën