Dordrecht

Fietstocht met gemeenteraadsleden

Fietstocht raad met Fietsersbond 13dec22_02

Op dinsdag 13 december 2022 heeft de Fietsersbond een rondje Dordrecht gefietst met een groep van tien gemeenteraadsleden, die mobiliteit en/of veiligheid in hun portefeuille hebben. De Fietsersbond had een route uitgestippeld door Dordrecht. De tocht was vier kilometer lang en ging door nieuwe en oude woonwijken. Op een aantal plekken is gestopt en is een toelichting gegeven op de punten waar de Fietsersbond erg positief over is en op een aantal locaties, waar er ruimte is voor verbetering.

Het doel was om de gemeenteraadsleden kennis te laten nemen van zowel positieve als voor verbetering vatbare fietsinfrastructuurvraagstukken.

De Fietsersbond behartigt immers de belangen van fietsers op plekken waar dat nodig is. Dat doen we al meer dan veertig jaar, omdat we weten dat fietsen bijdraagt aan een verbeterde bereikbaarheid, beter is voor het milieu en goed is voor een gezond leven.

We verzamelden op de Visbrug bij het standbeeld van de gebroeders De Witt.  Na afloop dronken we nog een drankje bij Centre Ville en hebben we kunnen napraten over de tocht en de bevindingen.

De fiets is bij uitstek een duurzame en gezonde vervoerwijze. De gemeente Dordrecht wil dan ook dat in het jaar 2024 het aandeel fiets is gestegen van 21% naar 30%. Om het doel te bereiken, is het nodig om het fietsen op alle fronten aantrekkelijker te maken en te stimuleren.

We kijken terug op een goede samenkomst en we waren ook blij met de grote opkomst inclusief wethouder Rik van der Linden, ondanks dat het op die decemberdag behoorlijk koud was.

fietsronde met gemeenteraad dec 2022_ingezoomd

Categorieën

302421633_10226287355160919_3090492019908896540_n

Edwin Vervaet

Lid Werkgroep Uitvoering Fietsbeleid Dordrecht (WUF)