Ghost bike in Dordrecht

20221211_152745

Op de eerste donderdag van de maand, 1 december 2022, is een fietser uit Hardinxveld-Giessendam overleden als gevolg van een botsing van de fietser met een automobilist.

’s Morgens om 7:40 uur is een 60-jarige fietser om het leven gekomen bij een verkeersongeluk op de kruising Oranjelaan – Parklaan in Dordrecht.

Deze oversteek wordt veelvuldig gebruikt om naar het Wantijpark te fietsen. Daarnaast is deze aantrekkelijk voor fietsers die naar de Maasstraat, richting de Staart te fietsen. Of omgekeerd om naar Villa Augustus te gaan.

Waarschijnlijk zijn er twee automobilisten komend vanaf het Essostation verwikkeld geweest in een race richting de Prins Hendrikbrug, waar wel vaker ongelukken gebeuren vanwege te hard rijdende automobilisten.

Door omwonenden zijn vervolgens bloemen gelegd op de kruising. Later is er ook een een ghost bike (witte fiets) neergezet. Een wit geschilderde fiets is een herdenkingsmonument. Dit symbool wordt veelvuldig in het buitenland gebruikt om de kwetsbaarheid van fietsers te laten zien op plaatsen waar een fietser is verongelukt.

txt

Zowel door het AD Dordrecht, Dordt Centraal en RTV Dordrecht is hier een artikel aan gewijd. Op hun Facebookpagina is ook te lezen hoeveel impact dit ongeluk heeft gehad.

20221211_152936

Categorieën