stalling te klein

Stalling barst uit haar voegen

20221116_092341

Sinds 1 april is de stalling op het Station Dordrecht de eerste 24 uur gratis.

Hier is weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Succesvol is het echter wel.

 

De Fietsersbond krijgt hier echter helaas steeds meer klachten over.

Immers, sinds ze niet meer wordt bewaakt door de voormalige beheerders is de sociale controle een stuk minder geworden. Wordt er lukraak geparkeerd lijkt het.

Er is beperkte ruimte (10 fietsen) voor de fietsen met kratten en kinderzitjes. Die passen immers veelal niet in de rekken, of steken er een stuk uit.

De hoge rekken blijken daarnaast ook te weinig te worden gebruikt. Nu meer fietsen steeds forser worden, met een e-motor en accu’s, is het voor velen te moeilijk om ze in het bovenrek te tillen.

Daarnaast is er ook ruimte voor scooters. Echter die ruimte is meestal vol; met scooters. Veel scooters worden daarom dwars in het gangpad gezet. En ze blokkeren regelmatig de toegang tot de ov-sleutelkast.

Voor bakfietsen is nu helemaal geen plek meer.

De Fietsersbond wil dat een deel van de hoog- laag rekken wordt verwijderd. Dit levert ruimte op, waardoor de totale ruimte waarschijnlijk effectiever wordt benut. En wij willen dat de hart-op-hart afstand tussen de rekken wordt vergroot. Fietsen met brede sturen passen er dan weer in.

De verwachting is dat de realisatie van de stalling aan de parkzijde een deel van de problemen zal oplossen. Echter met het toenemende gebruik van de fiets en scooter in het voortransport en het beleid van de gemeente om fietsen te stimuleren verwachten wij niet dat die stalling de problemen zal oplossen.

Immers de rekken van de stalling aan de centrumzijde voldoen dan nog steeds niet aan de eisen die de nieuwere typen fietsen stellen.

NS

De afdeling heeft met de gemeente en de NS contact opgenomen om dit kenbaar te maken. Helaas blijkt het een landelijk probleem te zijn waar nog geen oplossing voor is bedacht.

Op korte termijn zullen ze wel meer toezicht gaan houden en het gebruik van de stalling voor scooters ontmoedigen.

onderhoud

Vanaf 28 november tot 2 december zal de coating van de vloer worden vervangen. Dit betekent dat een deel van de stalling dan ook niet kan worden gebruikt.

Een mooie aanleiding voor ons om ook een aantal rekken te verwijderen.

Categorieën