vrijwilligersprijs 2021

Nu eens stemmen op ons!

Dordrecht

Voorstraat (noord) Dordrecht

De Fietsersbond Drechtsteden kent een actieve groep vrijwilligers. Wij zijn op allerlei plaatsen actief in de regio om de verkeersveiligheid en het fietsen te bevorderen. Veelal overleggen we met medewerkers van de gemeente en de provincie over manieren om het fietsen aantrekkelijker te maken.

Actie voeren doen we bijna niet. Alleen wanneer het leuk is en we de fietsers kunnen belonen doen we dat wel. Misschien ken je onze krentenbollenacties bij de Wantijbrug, de acties voor het uitdelen van rondo’s bij de goede verbouwing van een rotonde en natuurlijk onze jaarlijkse gratis fietsafstelacties in verschillende gemeenten in de regio.

Resultaten van ons vrijwilligerswerk zijn vaak pas op de langere termijn te zien.

logo vrijwilligersprijs 2021

Voorbeelden zijn de kwaliteit van de rotondes. In 2001 (!) is daarvoor een overzicht gepubliceerd. Toen had geen van de gemeenten in de regio de rotondes zo gebouwd dat fietsers voorrang hadden op afslaand verkeer. Nu is dat in bijna alle gemeenten wel het geval.

In Dordrecht is bijvoorbeeld ook in 2012 door ons onderzoek gedaan naar fietsenstallingen. Die bleken slecht te zijn. Gevolg is dat de gemeente nu veel betere stallingen heeft. Dit is goed zichtbaar bij de Kunstmin. En alle stallingen die vervangen worden zijn nu goed.

Grote projecten waar we over overleggen zijn bijvoorbeeld de nieuwe Prins Clausbrug, de Nieuwe Dordtse Biesbosch de nieuw te bouwen stalling bij het ov-station.

Bij herinrichting van straten en pleinen (zoals het Damplein, Vrieseplein en in Alblasserdam het Makado winkelcentrum), de Kil III, het stationsgebied etc. wordt onze inbreng gebruikt. Leidt dat vaak tot verbetering van plannen.

Volledig is dit overzicht nooit. Wanneer je door de Terugtrappers bladert, gaat terug tot 1980, dan wordt pas duidelijk hoeveel er is verbeterd dankzij ons.

Maar onze groep vrijwilligers ziet steeds weer kansen om het fietsen in Dordrecht nog leuker en veiliger voor iedereen te maken. We blijven actief.

Vrijwilligersprijs

Hier stemmen

Abonneer je ook op ons afdelingsblad De Terugtrapper.

Categorieën

0_sw1lau_400x400

William Nederpelt

Hendrik-Ido-Ambacht en de RPV