Tweelinkerhanden in het verkeer

rode loper

Op woensdag 29 september zijn de films van de familie Tweelinkerhanden voor het eerst getoond in de Movies in Dordrecht.

Voor een bijna volle zaal in de Movies met acteurs met hun familie, leden van de Fietsersbond, professionals uit de verkeersveiligheidswereld, politici, bestuurders en andere belangstellenden zijn voor het eerst de films gemaakt.

Voor de makers een spannend moment, er is namelijk veel creativiteit gebruikt om verkeersveiligheid, fietsen op een nieuwe manier in beeld te brengen.

De reacties in de zaal waren heel positief. Er kort na de publicatie kwam de vraag al of ze al live stonden. En waar.

 

Tweelinkerhanden, de familie Bron: youtu.be

Edgar

Edgar

De mascotte Edgar speelde ook een rol in de hele productie. Edgar is de mascotte van de Europese Unie. Zij of hij, dat weet niemand, speelt een belangrijke rol in allerlei campagnes rond verkeersveiligheid en verduurzaming van het verkeer. Wereldberoemd, alleen tot nu toe nog niet in Nederland.

Why we cycle

Na afloop van de presentatie van de films van Tweelinkerhanden is de documentaire Why We Cycle vertoond. Deze documentaire gaf een mooi beeld van de wijze waarop de fiets en de fietser Nederland mooier en veiliger heeft gemaakt.

Bron: youtu.be

En nu

De filmpjes zullen de komende tijd en in het voorjaar worden vertoond op RTV Dordrecht.
Andere organisaties kunnen ze ook op gaan benutten om verkeer en verkeersveiligheid te bespreken.

Abonneer je ook op ons afdelingsblad De Terugtrapper.

Categorieën