Dordrecht

Het klimaat wacht niet!

klimaat vervoer

Daarom slaan we vanaf 14:00 het Klimaatalarm. Het is een coronaproof Klimaatalarm in het Weizigtpark Dordrecht.

Wanneer je niet aanwezig wilt of kunt zijn, dan kun je ook online meedoen vanuit huis met Klimaatalarm Live!

Vul jouw gegevens in om je aan te melden. Dan houden ze je op de hoogte van wat er gebeurt of, als je voor online kiest, hoe je op 14 maart kunt inloggen op Klimaatalarm Live.

programma Dordrecht

Om 14.00 uur zoek je een stip uit op het veld om te gaan staan. Je draagt een mondkapje en houdt je aan de 1 ½ meter maatregel. Mocht je vragen hebben dan kun je daarmee naar een van de sfeermakers die rondlopen met fel gekleurde (hoe kan het ook anders) groene hesjes.

Even na tweeën begint het programma op het veld.

  •      Welkom door Emir Quandus, bestuurslid Platform Duurzaam    Dordrecht, dat het initiatief heeft genomen voor deze demonstratie.
  •       Govert van de Kolm en Trea Kuijsten zingen een klimaatlied.
  •       Els Hauser vertelt waarom zij zich inzet voor het klimaat
  •       Merel Meijers, Dordts dichter, draagt een gedicht voor over het    klimaat.

Om 14.30 uur schakelen ze over op de landelijke livestream. Daar is tot 15.00  een inhoudelijk programma met sprekers, muzikanten en een kort panelgesprek.

Om 14.57 zal een Spoken Word video gestart worden, welke toe zal bouwen naar het Klimaatalarm dat overal om 15.00 geslagen wordt.

Dus om 15.00 uur sta je klaar met je trommel, bel, toeter, deksels, wekker etc. om te laten horen dat je het anders wil met het klimaat: GROENER, EERLIJKER VERDEELD, GEEN VERVUILENDE BEDRIJVEN.

De klimaatcrisis wacht niet. App of bel je vrienden, meld je aan als vrijwilliger of geef je organisatie op als partner. Samen maken we het Klimaatalarm ook in Dordrecht groot!

? VEILIGHEID VOOROP

We vragen iedereen nogmaals die fysiek of online deel wil nemen om zich via deze site aan te melden. Zodat ze kunnen communiceren over eventuele wijzigingen van het plan en de afspraken met de gemeente, bijvoorbeeld over een maximum aantal deelnemers. Met veiligheid voorop laten we samen onze stem horen op 14 maart, op 1,5 m afstand of vanuit huis.

Veiligheid staat voorop – we houden ons aan de corona-maatregelen en zijn in goed overleg met gemeenten. We vragen iedereen 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen.

Categorieën