Drechtsteden

Bruggenleed

eindelijk is er iets gedaan, maar …

Na jaren heeft RWS toegegeven dat zij de Zwijndrechtse Brug moet onderhouden – en repareerde kortgeleden het brugdek ! Mooi.  Nu nog de Gemeente Zwijndrecht voor de opritten…

Er was werkelijk jarenlang een idiote kastje-muur voorstelling tussen Dordrecht, Zwijndrecht en Rijkswaterstaat over het onderhoud van de Zwijndrechtse- of Stadsbrug.

Recentelijk gaf RWS toe dat zij verantwoordelijk zijn, maar alléén voor de brug zelf…

Ze repareerden de grote gaten die voor fietsers echt gevaarlijk begonnen te worden. Mooi, dank.

Aan de Dordtse kant is alles nu in orde; alleen de lange opritten aan de Zwijndrechtse kant moeten nog worden gerepareerd. Gemeente Zwijndrecht: mogen we u uitnodigen uw deel te doen ? !!

Hieronder kunt u genieten van de voorgeschiedenis ……

Meldingen van ons bij de gemeente en Rijkswaterstaat leveren vooralsnog ook niets meer op dan de terugmelding dat het probleem is ‘doorgezet’.

Dit is nogal frustrerend omdat wij als Fietsersbond ons grote zorgen maken over de veiligheid ter plekke. Veel fietsers worden elke dag met de gaten geconfronteerd. Het lakse onderhoudsbeleid van de wegbeheerders (RWS en/of Dordrecht en/of Zwijndrecht) getuigd niet van de vastgelegde ambitie om fietsen daadwerkelijk toonbaar te stimuleren.

De Fietsersbond heeft de gemeente Zwijndrecht gevraagd dan toch in ieder geval iéts te doen opdat fietsers bij slecht zicht tijdig worden gewaarschuwd, maar ook dat schijnt de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat te zijn.

Wij blijven vragen en roepen een ieder op klachten te blijven melden op ons  meldpunt. Deze meldingen worden doorgezet naar de wegbeheerder. Wie dat dan ook mag zijn.

Volgens de wegenbeheerderskaart van Rijkswaterstaat kent de brug overigens twéé beheerders:  Dordrecht en Zwijndrecht ieder voor hun eigen kant….

Kenmerken Stadsbrug

print uit de routeplanner met informatie over de wegbeheerder.
print uit de routeplanner met informatie over de wegbeheerder.

Antwoord van de gemeente

Beste Fietsersbond,

Recent heeft u bij ons een melding gedaan over het fietspad op de Stadsbrug naar Dordrecht. In reactie daarop melden wij u dat Rijkswaterstaat toch echt eigenaar en dus onderhoudsplichtig is aan de brug. Wij verzoeken u daarom om uw nogmaals melding te doen bij deze organisatie. Dat kan via www.rws.nl of via het gratis meldingennummer 0800-8002. In aanvulling hierop berichten wij u dat ook de gemeente Zwijndrecht al meerdere keren aandacht heeft gevraagd voor de situatie en hopen dat Rijkswaterstaat op korte termijn hierin hun verantwoordelijkheid neemt.

Wij vertrouwen erop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

 Met vriendelijke groet,

Gemeente Zwijndrecht

 

brug

Bronnen

Categorieën

2 responses to “Bruggenleed

  1. De gaten zijn perfect gerepareerd, alleen heeft men over de slechte ijzeren brugverbindingen overlapt met puntvormige traanplaten waar je onprettig overheen klapt met de scooter of fiets. En wel 8 stuks, 4 per rijrichting. Dagelijks stuiter ik over die dingen heen.

  2. Ik fiets en scoot dagelijks heen en weer over de brug. De gaten zijn inmiddels netjes gerepareerd. Helaas hebben ze over de slechte wegdekverbindingen puntvormige traanplaten neergelegd, in elke richting 4. Nu stuiter ik met de scooter zo hard over die dingen dat mijn voorvering compleet is komen vast te zitten. Op de fiets is het ook niet prettig om er overheen te rijden. Dit gaat met een klap. Ik begrijp werkelijk niet waarom ze hier geen vlakke platen hebben gelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *