Dordrecht veiliger

Te beginnen bij de Bankastraat

Bankastraat zijde Oranjelaan

 

Door de projectgroep Bankastraat Veilig en de Fietsersbond is op 7 mei ingesproken bij de commissie Fysiek van de gemeenteraad van Dordrecht over de plannen voor de herinrichting van de Bankastraat. Daar werd duidelijk dat de meningen van de Fietsersbond en de projectgroep Bankastraat Veilig niet altijd gelijk opgaan. Dit heeft geleid tot een verdere uitwerking en advisering aan de gemeente over de voorstellen.

Nuancering

Om te voorkomen dat er teveel over details wordt geschreven en daardoor (interpretatie)misverstanden kunnen ontstaan heeft de Fietsersbond een toelichtende en samenvattend advies aan de raad gezonden. Daarbij zijn 5 invalshoeken gehanteerd:  probleemstelling,  gemeentelijk verkeersstructuur, Duurzaam Veilig (met de thema’s mens, voertuig en weg), kosten en planning.

Opvallend is dat er vooral een verschil in perspectieven zit en daardoor uitwerkingen.

De brief is hieronder terug te lezen.

pdf ⋅ 71 KB

FB-brief-Raad-190612

Download

Pers

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *