Hein de Bruin

(1950 – 2019)

Volledig onverwacht is Hein (H.G.) de Bruin op zaterdag 2 februari overleden tijdens een fietstocht in Dordrecht.

hein-de-bruin

Hein was al heel lang actief voor de Fietsersbond. Al tientallen jaren geleden in de Haarlemmermeer (met o.a. Clemens Sweerman). Bij ons was hij altijd een duidelijk aanwezig en betrokken kaderlid.
Hein heeft op vele wijzen bijgedragen aan de verbetering van het fietsen in de hele Drechtsteden.

Zo was Hein, toen hij nog in Zwijndrecht woonde, daar nauw betrokken bij de verbeteringen van de fietsverbindingen tussen Rotterdam en Dordrecht. En omdat Hendrik-Ido-Ambacht toch niet zo ver weg was van Zwijndrecht heeft hij daar ook tot voor kort nog overlegd met de gemeente om het fietsen leuker en veiliger te maken.

Na zijn verhuizing naar Dordrecht deed hij steeds meer voor onze Fietsersbond. Zo was hij de laatste jaren secretaris en was hij ook regelmatig te vinden aan tafel bij de Regionale Werkgroep Verkeersveiligheid Drechtsteden. Hij was vrijwel altijd aanwezig bij het regulier overleg met de ambtenaren en de wethouder van de gemeente Dordrecht. Als het nodig was –  en dat kwam vaak voor – kon je een beroep op hem doen voor de vele ad-hoc overleggen met vele instanties. Immers, Hein wilde maar al te graag duidelijk maken wat er beter kon, wat er niet klopte. Dat besprak hij het liefst in direct overleg, waarbij zijn grote en kritische betrokkenheid en kennis hem vaak succes bracht. Lobbyen was niet zijn grootste hobby, maar door zijn gedrag, handelen was hij juist een hele goede lobbyist.

Vele jaren was hij de opbouwer en beheerder van de fietscontroleacties in de Drechtsteden, waarbij het repareren – desnoods thuis – van fietslampjes voor hem een sport was.
Hein kon alles op de fiets vervoeren, niet omdat hij geen auto had, maar gewoon omdat het kon. Dat leidde wel eens tot hilarische toestanden, waarom hij zelf het hardst kon lachen.
We zullen Hem missen …

Wij wensen zijn vrouw, zoon, dochters en vrienden veel sterkte toe en willen ook hen bedanken voor alles wat hij voor de fietsers heeft betekend.

Fietsersbond Drechtsteden.

Afscheid nemen van Hein kan op zaterdag 9 februari van 10:30 – 11:00 uur in  kerkgebouw De Bron, Dudokerf 30 in Dordrecht. Aansluitend is daar de dankdienst voor het leven van Hein.
Om 13:00 uur is de begrafenis op De Essenhof, Nassauweg 200 in Dordrecht. Daarna is er gelegenheid de familie te condoleren.

pdf ⋅ 637 KB

Hein de Bruin

Download

Categorieën