Fietsen kan op verschillende manieren

Fietsfestijn Damplein

30 juni 2018

fun

Van 10.00 tot 16.00 wordt het eerste Fietsfestijn op het Damplein, Dordrecht georganiseerd.

Op het voetgangersgedeelte van het Damplein zullen verschillende activiteiten worden georganiseerd, zoals wedstrijden slow biking (11 meter), fietsgraveren, fietsafstellen en proeffietsen op driewielfietsen.

 

Open Nederlandse kampioenschappen slow biking

Cycle Fun komt dit jaar voor het eerst naar Dordrecht. In heel Europa verzorgen zij de Open Nederlandse Kampioenschappen Slow biking. Een garantie voor veel plezier. En een manier om te laten zien dat je echt kunt fietsen. Hard fietsen is geen kunst, maar je inhouden. Dat is de kunst. Daar komt nog bij een wedstrijd banden pompen en.. wat nog meer. Iedereen kan meedoen.

Graveren

een fietsendief.
Zo weg en moeilijk terug te bezorgen.

Een fiets hebben is mooi, een fiets houden is nog mooier. En zorgen dat ze weer terugkomt wanneer ze onverhoopt wordt gestolen is het mooist. Daarom staat het Landelijk Centrum Aanpak voertuigcriminaliteit met een voorlichtingskraam op het nieuwe Damplein in Dordrecht.

En indien er geen framenummer aanwezig is op de fiets zullen zij ervoor zorgen dat dat er wel komt. Immers zonder duidelijk gegevens kan ze nooit terug worden bezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Voor meer tips klik hier.

Controleren en afstellen

maak van de nul een punt, geen verkeersslachtoffers.
Zuid-Hollandse campagne verkeersveiligheid

Een paar schoenen moet passen. Dat geldt ook voor een fiets. Een goed afgestelde fiets gaat sneller, is veiliger en zorgt ervoor dat je met minder inspanning overal kunt komen. De Fietsersbond zal daarom haar reguliere controle uitvoeren en waar mogelijk de fiets nog beter afstellen. Veiliger en makkelijker.

Van twee naar drie wielen.

Steeds meer mensen fietsen op een driewielfiets (een trike). Dat kan om verschillende redenen zijn, comfort (zadel) fysieke beperkingen of stabiliteitsproblemen. Het is echter vaak een hele stap om een trike te proberen. Daarom creëert de Fietsschool samen met o.a. de Dubbeldamse bedrijf MAIA mobiliteit de mogelijkheid om deze fietsen eens te proberen. Het is immers anders fietsen. Voor meer informatie zie de landelijke site. Kortom probeer eens wat anders en Mix en Move. Het moto van de Europese Mobiliteitsweek in 2018.

Start fietstocht tegen Parkinson

Parkinson2BeatLogo2
Parkinson to beat

Ruud Overes maakt een fietstocht om fondsen voor onderzoek naar Parkinson te vergroten. Ruud heeft zelf Parkinson en zal op zaterdag om 11.00 worden weggeschoten van het Damplein door de wethouder Rik van der Linden.

Voor meer informatie over Ruud zijn tocht kun je terecht op zijn website. Ook kun je Ruud op het eerste stuk, tot aan de Moerdijkbrug (en verder) begeleiden.

Meedoen

Wil je een keer meedoen met een van de acties van de Fietsersbond. Meld het dan hier. Of kijk bij een van de contactpersonen.

Categorieën