17 april 2017

Dag van de Fiets in Sliedrecht

bron: Het Kompas Sliedrecht

Dag-van-de-Fiets

SLIEDRECHT Het IJsbaanterrein in Sliedrecht wordt zaterdag 20 mei omgetoverd tot een waar Wieler Plaza. In het baggerdorp wordt op die dag, net als in tien omliggende gemeenten, de Dag van de Fiets georganiseerd. Het is een geïntegreerd en duurzaam wielerevenement met koppeling tussen de breedtesport en topsport.

Tijdens de Dag van de Fiets worden op het IJsbaanterrein aan de Lijsterweg 60 in Sliedrecht van 12.00 tot 17.00 uur allerlei wieleractiviteiten gehouden in de breedste zin van het woord. Fietsplezier, fietsveiligheid, fietsvaardigheid en fietspromotie staan op het Wieler Plaza centraal. De organisatie van het Wieler Plaza is in handen van het Wielercomité Sliedrecht en de gemeente Sliedrecht.

NEW ENERGY TOUR Profwielrenners rijden op de Dag van de Fiets de New Energy Tour. De profkoers wordt georganiseerd onder auspiciën van de Internationale Wielerunie UCI en de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU). Voormalig profwielrenner en tweemaal Nederlands kampioen op de weg Koos Moerenhout is aangesteld als koersdirecteur. De New Energy Tour start in Capelle aan den IJssel en de renners zullen finishen in Alblasserdam. De verwachting is dat het peloton rond de klok van 16.00 uur het IJsbaanterrein in Sliedrecht passeert.

NEW ENERGY TOERTOCHTEN Fietsliefhebbers kunnen ook zelf op hun stalen ros stappen om de nodige kilometers te maken. Tijdens de Dag van de Fiets worden namelijk ook de New Energy Toertochten verreden in de afstanden 30, 75, 125 en 160 km. De start en de finish van deze toertochten zijn in Alblasserdam. In Sliedrecht wordt een speciale Familie Toertocht van 30 km georganiseerd, die start en eindigt in het baggerdorp. Inschrijven voor de toertochten is mogelijk via de website www.newenergytour.nl.

Op de regionale omroep RTV Rijnmond is de New Energy Tour live te volgen. De tv-registratie van de profkoers wordt geproduceerd door oud-NOS regisseur Martijn Lindenberg. RTV Rijnmond zal vanuit een studio in Alblasserdam zowel op televisie als radio live uitzenden.

In de week die voorafgaat aan de Dag van de Fiets zal RTV Rijnmond de Week van de Fiets uitzenden. In die tv-serie wordt zeven avonden achter elkaar een programma van zeven minuten uitgezonden met informatie over de programma’s van de Dag van de Fiets in de deelnemende gemeenten.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *