27 april 2017

Fietsmarkt in Dordrecht

een fietsendief.

Elk voorjaar worden de fietsen bij veel mensen weer uit de schuur gehaald. De lente is aangebroken. Ideaal om weer eens echte fietstochten te houden, of om op de fiets naar de stad te gaan. Daarom nu een fietsmarkt over voorkomen van diefstal, het afstellen van fietsen, de fietstadverkiezing en meer.

Fietsdiefstal

Juist in deze tijd komen  de duurdere fieten weer op straat. Wordt het belangrijk om te zorgen dat ze er weer staat wanneer je terugkomt van het shoppen. En als ze onverhoopt wordt gestolen wil je toch dat ze weer kan worden terugbezorgd. Hierover geven de politie, de Fietsersbond, de gemeente, Handhaving en het Centrum Aanpak Fietsdiefstal informatie.

centrum Fietsdiefstal

Controle en afstelling

Deze dag zullen de vrijwilligers van de Fietsersbond de fiets nazien. Wanneer er kleine gebreken zijn zullen ze worden verholpen. Over grotere gebreken zal worden doorverwezen naar de fietsenmakers. Op deze manier willen ze bereiken dan iedereen met een goede fiets lekker de zomer in kan.

Fietsstadverkiezing

Dit jaar worden voor het eerst inwoners gevraagd een enquête in te vullen over de kwaliteit van het fietsen in de eigen of andere gemeenten. Dit zal je ter plaatse kunnen doen.

Via internet kun je dat nu ook al zelf doen. Klik daarvoor op de banner. 

Wil je meer weten over de verkiezing kijk dan op de site van de Fietsstadverkiezing.

Vrijwilligers

Al deze acties worden o.a. door de vrijwilligers van de Fietsersbond verzorgd. Wil je zelf ook een keer meedoen. Kom dan langs.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *