14 mei 2016

Waterbus blijft groeien

Na het bericht dat de Waterbus voorlopig geen avondverbinding in de Drechtsteden gaat verzorgen blijkt ze echter op andere manieren het verkeer met de fiets te bevorderen.

Waterbus naar Haringvliet

Van juni t/m september zal de Waterbus een arrangement gaan verzorgen op het Haringvliet. Afhankelijk van de dag wordt gevaren vanuit Dordrecht of vanuit Rotterdam naar Tiengemeten en/of Hellevoetsluis/Stellendam.

De indeling is als volgt:

  • Woensdag : Dordrecht – Willemstad – Tiengemeten (en dan pendelen tussen Tiengemeten en Willemstad).
  • Donderdag : Rotterdam – Nieuw – Beijerland – Tiengemeten
  • Vrijdag en zaterdag : Rotterdam – Hellevoetsluis – Tiengemeten – Middelharnis – Rotterdam (3x per dag)
  • Zondag : Rotterdam – Hellevoetsluis – Stellendam (dan pendelen tussen Stellendam en Hellevoetsluis)

Waterbus nieuwe exploitatant fietsvoetveer Lekkerkerk

Vanaf 1978 tot mei dit jaar werd de exploitatie van het fietsvoetveer Lekkerkerk – Nieuw-Lekkerland uitgevoerd door de heer Verwaal. Hij heeft bijna 40 jaar de belangrijke verbinding voor scholieren, omwonenden en toeristen verzorgd.

De gemeenten Molenwaard en Krimpenerwaard hebben nu de exploitatie, de steigers en de afmeerpontons aan de Lek van hem overgenomen terwijl de Waterbus de dienstregeling nu verzorgt. De wethouders Neven (Krimpenerwaard) en Boender (Molenwaard) stellen dat ze de heer Verwaal veel dank zijn verschuldigd voor de jarenlang verzorgde veerverbinding.

Waterbuslijn Ridderkerk – Lekkerkerk

De gemeenten Krimpenerwaard en Molenwaard overleggen nu, met de provincie Zuid-Holland en de Waterbus over over een snelle waterbusverbinding Ridderkerk – Kinderdijk – Krimpen a/d Lek – Lekkerkerk. De voortzetting van de veerdienst door Aquabus b.v. biedt ruimte en mogelijkheden om overleg met de provincie te voeren om de snelle waterbus – verbinding te realiseren.

Al met al blijkt hieruit dat het (fiets)verkeer over water een goede toekomst krijgt.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *