19 december 2015

Fietsdiefstal Alblasserdam

Volgens de wijkagenten van Alblasserdam heeft het aantal fietsendiefstallen in die plaats de eerste maanden van 2015 een ‘gigantische piek’ gehad in vergelijking met het jaar daarvoor, zowel in die plaats als in de hele regio. Vandaar dat er op zaterdag 19 december 2015 nog maar weer eens een Anti-diefstalactie werd georganiseerd op de kerstmarkt van het Makado-winkelcentrum. De actie was een gezamenlijk initiatief van de Politie, Burgernet en de Fietsersbond. Voor dit doel had de Fietsersbond bij het Fietsendepot in het Laak-kwartier in Den Haag 500 zadeldekjes georganiseerd die hier gretig aftrek vonden. Er was zelfs belangstelling van het winkelend publiek dat met de auto arriveerde, maar alleen op voorwaarde dat ze de volgende keer op de fiets zouden komen. Binnen de kortste keren zag het oranje op de zadels van de geparkeerde fietsen langs de ‘purperen plint’ die de verbinding vormt van de Van Eesterensingel en de ingang van het winkelcentrum. Deze rode loper die je in steden zoals Haarlem en Enschede ook wel ziet is op initiatief van de Fietsersbond nu ook doorgedrongen tot Alblasserdam. Niet alleen op rustiger plekken verdwijnen fietsen, maar ook op ‘hotspots’ zoals het Makado. Vandaar het advies de fiets met een tweede slot vast te zetten aan de daar langs het fietspad geplaatste beugels. Helaas hebben die niet het predikaat Fietskeur, een omissie en een gemiste kans bij de herinrichting van het Wilgenplein. Door de geüniformeerde aanwezigheid van de politie was er veel belangstelling voor de toch wel iets te krappe kraam. De gemeente Alblasserdam zegde toe volgend jaar een grotere ter beschikking te stellen.

De foto-serie op Facebook van vrijwilliger Coby die een voorbijganger weet te overtuigen het comfortabele schapenvachtje te vervangen door een plastic anti-diefstal-zadeldekje is kenmerkend voor de enthousiaste bijdrage van de vrijwilligers bij deze succesvolle actie.

De foto’s

12377649_563986297091682_2243525276060344921_o

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *