11 december 2014

Fietsers over rode loper Alblasserdam

In 2012 is ermee begonnen. De planontwikkeling rond de herinrichting van het Wilgenplein in Alblasserdam. Voor onze man in Alblasserdam het moment om de ondernemers en politici duidelijk te maken dat fietsers nog niet echt makkelijk naar het winkelcentrum Makado konden fietsen. Zij dienden tussen de geparkeerde auto’s te laveren. Niet echt een stimulans.

Voorgesteld is om voor de winkels een rode loper of ‘rode plint’ aan te leggen. Een loper die direct zou leiden naar de ingang van Makado.

Dit voorstel is vervolgens door iedereen omarmd.

Het fietspad is inmiddels opgeleverd, terwijl het plein nog verder wordt afgewerkt. Duidelijk is al te zien dat het geheel veel (fiets)vriendelijker is geworden. Voor veel fietsers is het nog wennen. Het ziet er zo mooi uit dat sommigen er niet overheen durven te fietsen.

Al met al een compliment voor de gemeente, ondernemers en natuurlijk onze man in Alblasserdam.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *