8 april 2014

Gemeenteraad Dordrecht wil verder

Op 8 april heeft de gemeenteraad van Dordrecht voor het eerst haar mening gegeven over het plan ‘Dordt fietst verder’.

Bijna alle fracties willen dat er een goed overzicht komt van de verschillende knelpunten. Daarbij kijkend naar de doorstroming en de veiligheid. Bij voorkeur ook met een overzicht van de daarbij benodigde investeringen. D66 gaf daarbij aan dat ze wilde weten of de schattingen van de Fietsersbond, die tijdens de presentatie over de Groene Zoom zijn getoond, konden worden getoetst.

De ontwikkelingen van e-fietsen werd door een aantal fracties aangegrepen om te pleiten voor speciale maatregelen om dit mogelijk te maken (bredere fietspaden). Alle concrete maatregelen die zijn genoemd in het plan werden door iedereen onderschreven. De fracties van de Partij van de Arbeid en GroenLinks hebben zelfs aangekondigd dat er een amendement zal worden ingediend om nog meer te doen. De fractie van de CU/SGP wil ook dat er meer gaat gebeuren.

Uiteindelijk werd bijna het voorstel door Beter Voor Dordt gedaan, voordat het besluit wordt genomen, eerst met de belangenorganisaties te gaan overleggen. Toen bleek dat dit al uitgebreid in de voorbereiding was gedaan, dit alleen maar vertraging op zou kunnnen leveren, werd dit weer ingetrokken.

Dit leidt ertoe dat de definitieve besluitvorming pas op 27 mei zal kunnen plaatsvinden. Dat is de eerste keer dat de voltallige raad bij elkaar komt. Aangezien de collegeonderhandelingen nog lopen bestaat zelfs de kans dat een deel van de gewenste maatregelen in dat nieuwe coalitieakkoord wordt meegenomen (de behandeling in de raad is uitgesteld tot 24 juni 2014).

Voor een verslag zie

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *