16 januari 2013

Fietsen bij nacht in Dordrecht?

Dordrecht gaat nieuw beleid maken over de openbare verlichting. Dit wordt beter, duurzamer en goedkoper. De Fietsersbond is om een reactie gevraagd over dat beleid (zie ook de bijlage onder aan de pagina).

Natuurlijk vindt de Fietsersbond het belangrijk dat er goede werkende verlichting komt. Echter in het nieuwe beleid wordt geen aandacht geschonken aan het zogenaamde nachtnet.

Dit nachtnet is een van de fietsnetwerken dat door de gemeente Dordrecht is gepland, maar waar nog geen invulling aan is gegeven. Juist voor dat nachtnet is het van belang dat de verlichting overal goed is geregeld. En ook dat, vanwege de sociale veiligheid, het groen goed wordt onderhouden.

Wanneer het huidige beleid wordt voortgezet, dan zou dat weer betekenen dat het goed verlicht zijn van het nachtnet toeval is. Dit volgt nl. uit het feit dat de gemeente het fietsbeleid laat meeliften. Kortom de fiets komt daardoor op de tweede plaats.

De Fietsersbond wil dat er voor het nachtnet een aparte paragraaf in het beleid en bij de uitvoering wordt opgenomen, zodat het niet toevallig goed wordt. En dat het echt een bijdrage aan de duurzaamheid gaat opleveren.

Dit beleidsplan zal overigens ook worden gebruikt voor de gemeenten Alblasserdam, Sliedrecht en Zwijndrecht. Daar is nog geen nachtnet voor fietsers. Maar ook daar geldt dat het goed zou zijn wanneer daar gelijk rekening mee wordt gehouden.

⋅ 7 MB

Voorstel

College B & W Dordrecht

Download

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *