4 november 2012

‘Ik wil je zien’ Drechtsteden

Een verslag van de dagen in Papendrecht, Dordrecht en Alblasserdam (de gemaakt foto’s staan rechts achter de berg)

(let op Wanneer er een foto van je is gemaakt kun je een extra prijs winnen, zoals een VANMOOF fiets wanneer je deze via facebook deelt)

Papendrecht (3 november)

’s Morgens is de verlichtingsactie geopend door wethouder Wilco Scheurwater. Helaas was het tot ongeveer 14.00 regenachting en stond er soms een stevige wind, waardoor er niet zo veel aanloop was als in vorige jaren.

Gelukkig mocht er gebruik gemaakt worden van een partytent die door Korteland Rijwielen was uitgeleend, waardoor er toch droog kon worden gewerkt.

Later op de dag klaarde het weer wat op, waardoor er toch nog redelijk wat mensen kwamen. Dat het dankbaar werk was bleek uit het gegeven dat Niek Fraterman zelfs werd gezoend nadat hij de verlichting van een fiets bij een van de bezoeksters had gerepareerd.

Dordrecht (10 november)

Buienradar voorspelde niet veel goeds. Desalniettemin stond het team van de Fietsersbond al vroeg klaar voor het ontvangen van de bezoekers.

Veel voorkomende problemen bleken ook nu weer de (leeggelopen) batterijen en lekke achterlichten te zijn, zodat kortsluiting kon ontstaan door het vocht en soms zelfs volgelopen koplampen. Daarnaast zijn er enkele kleine reparaties verricht. Jongeren verbaasden zich er soms over dat de batterij van hun voor- achterlicht leeg was, terwijl ze het heel logisch vonden om dagelijks de accu van hun mobieltje op te laden.

Er werd natuurlijk ook weer veel voorlichting gegeven over alles wat met fietsen en dan vooral in de Drechtsteden te maken heeft.

De nieuwe plaats op de Statengang bleek weer veel nieuwe bezoekers te trekken. De wethouders Jasper Mos (Dordrecht), Aaike Kamsteeg (Zwijndrecht) en Karin Lambrechts (Teylingen) hebben de de stand zelfs bezocht.

De foto van de mt Ventoux leverde ook veel gespreksstof op. Het beklimmen van de mt Ventoux bleek echter voor iedereen een peuleschilletjes. Zelfs het orgel van Stal ging de berg op.

Alblasserdam (17 november)

Vandaag was het in Alblasserdam; de derde alweer van dit seizoen. Het weer was wat fris en in het begin was er veel wind, waardoor er problemen waren met ons mt Ventoux doek. Met kunst en vliegwerk is de mt Ventoux verankerd, daarnaast was er later gelukkig minder wind en ook leek de kou wat minder of wellicht raakten we eraan gewend.

Ondanks de gure wind, was er de hele dag veel aanloop van mensen met kapotte verlichting. Een aantal mensen bracht zelfs hun fiets om ze later op de dag weer op te komen halen. Dit bleek handig te zijn voor de momenten dat er geen aanloop was.

Ook nu weer bleek dat er veel batterijen waren die dienden te worden vervangen. De kwetsbaarheid van de verlichting op kinderfietsen was weer goed zichtbaar. Verlichting zonder dynamo’s en dus bedrading bleek toch wel wat handiger te zijn.

Wethouder Verkeer, Peter Verheij liet ook zijn fiets controleren en zowaar. Hij mocht ook op de foto. Net zo als de Peter Stam, de jounalist die alles kwam verslaan voor het Alblasserdam nieuws.

Henk Rotteveel en Peter VerheijUiteindelijk bleek Peter Verheij Peter Stam te fotograferen, fotografeerde iedereen elkaar op de mt Ventoux.

Gelukkig waren we met een groot team en hebben de meeste mensen niet lang hoeven wachten voordat ze werden geholpen. Dit ging overigens soms wel gepaard met een leuke chaotische orde.

Eind van de middag wilden we zelf het licht uit doen. Alleen bleek dat, vanwege de toeloop, moeilijker dan gedacht, zodat we pas om 17.00 konden afbreken.

Met een hoop lol is er weer veel bereikt.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *