17 september 2012

Moving in the right direction.

Vanavond is de uitslag bekend geworden van de competitie tussen de verschillende wethouders uit de Drechtsteden. Winnaar is Henk Mirck geworden uit Zwijndrecht. hij heeft de afgelopen tijd het meeste aantal km gefietst. De andere wethouders bleken veel minder km te hebben gefietst. Opvallend was dat er een duidelijk verband was tussen de afstand huis – gemeentehuis. Dit terwijl de fiets ook voor andere trajecten werd gebruikt. De uiteindelijk winnaar bleek natuurlijk Rien Val van de Fietsersbond te zijn. Hij won door zijn juist inschatting van het aantal km dat de wethouders gezamenlijk hebben afgelegd de GPS voor de fiets.

Verder waren er verschillende presentaties. Los van de inhoudelijke argumenten die er in de verschillende presentaties werden genoemd over de verschillende vervoerswijzen en de keuzes daarvoor was het voor velen vooral een kwestie van verandermanagement. Verandermanagement waarbij niet alleen aan anderen verkocht moest worden dat er anders moest worden gereisd, maar ook dat het belangrijk is, zoals door de presentator van Still werd genoemd, om het zelf ook te doen. Dit is vaak het beste verkoopargument. Practice what you preach.

Daarnaast was er een sneak preview van de nieuwe waterbus die over twee weken wordt gedoopt. Een model dat meer is gebouwd voor fietsers en minder voor zittenblijvers.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *