6 juni 2012

Politie bewaart geen fietsen meer

Uit een brief van de Minister van Veiligheid en Justitie is het volgende af te leiden:

De verantwoordelijkheid voor de registratie en bewaring van gevonden en verloren voorwerpen, waaronder fietsen is met ingang van 1 juli bij de gemeenten gelegd. Tot enkele jaren geleden was het in veel gemeenten gebruikelijk dat de politie deze taak uitvoerde. Op dit moment hebben velen deze taak al overgenomen, maar zijn er nog veel regio’s waar dit nog steeds door de politie wordt gedaan. Voortzetting van deze taak door de politie is onwenselijk omdat dit ten koste gaat van hun capaciteit en kosten met zich meebrengt. Daarom stopt de politie hiermee. Dat betekent dat gemeenten die taak overgedragen moeten hebben gekregen. Dit moet per gemeente worden geregeld. Veel gemeenten voeren deze taak al uit en maken hierbij gebruik van de websites vww.verlorenofgevonden.nl of www.weergevonden.nl.

Inmiddels maken al 23 gemeenten gebruik van de site van Verlorenofgevonden. Helaas maakt geen van de gemeenten in de Drechtsteden hier nu gebruik van.

De Fietsersbond juicht dit aansluiting bij Verlorenofgevonden toe, omdat het daardoor voor burgers steeds duidelijker wordt waar hun verdwenen fiets mogelijk kan zijn.

⋅ 37 KB

Overdracht gevonden voorwerpen

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Download

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *