Drechtsteden

Bruggenleed

Al jaren klagen fietsers over de slechte toestand van het wegdek op de Stadsbrug (tussen Zwijndrecht en Dordrecht). De gemeente Zwijndrecht verwijst naar Rijkswaterstaat, die weer naar de gemeente….. Ondertussen slijt het wegdek verder, worden de gaten groter en loopt de fietser alsmaar meer risico.

Meldingen van ons bij de gemeente en Rijkswaterstaat leveren vooralsnog ook niets meer op dan de terugmelding dat het probleem is ‘doorgezet’.

Dit is nogal frustrerend omdat wij als Fietsersbond ons grote zorgen maken over de veiligheid ter plekke. Veel fietsers worden elke dag met de gaten geconfronteerd. Het lakse onderhoudsbeleid van de wegbeheerders (RWS en/of Dordrecht en/of Zwijndrecht) getuigd niet van de vastgelegde ambitie om fietsen daadwerkelijk toonbaar te stimuleren.

De Fietsersbond heeft de gemeente Zwijndrecht gevraagd dan toch in ieder geval iéts te doen opdat fietsers bij slecht zicht tijdig worden gewaarschuwd, maar ook dat schijnt de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat te zijn.

Wij blijven vragen en roepen een ieder op klachten te blijven melden op ons  meldpunt. Deze meldingen worden doorgezet naar de wegbeheerder. Wie dat dan ook mag zijn.

Volgens de wegenbeheerderskaart van Rijkswaterstaat kent de brug overigens twéé beheerders:  Dordrecht en Zwijndrecht ieder voor hun eigen kant….

Kenmerken Stadsbrug

print uit de routeplanner met informatie over de wegbeheerder.
print uit de routeplanner met informatie over de wegbeheerder.

Antwoord van de gemeente

Beste Fietsersbond,

Recent heeft u bij ons een melding gedaan over het fietspad op de Stadsbrug naar Dordrecht. In reactie daarop melden wij u dat Rijkswaterstaat toch echt eigenaar en dus onderhoudsplichtig is aan de brug. Wij verzoeken u daarom om uw nogmaals melding te doen bij deze organisatie. Dat kan via www.rws.nl of via het gratis meldingennummer 0800-8002. In aanvulling hierop berichten wij u dat ook de gemeente Zwijndrecht al meerdere keren aandacht heeft gevraagd voor de situatie en hopen dat Rijkswaterstaat op korte termijn hierin hun verantwoordelijkheid neemt.

Wij vertrouwen erop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

 Met vriendelijke groet,

Gemeente Zwijndrecht

 

brug

Bronnen

Categorieën

2 reacties op “Bruggenleed

  1. Ongeveer een jaar geleden ben ik gaan bellen, eerst naar de gemeente omdat die meestal gelijk reageerde. Maar die vertelde dat ik bij Rijkswaterstaat moest zijn. Dus belde ik naar deze instantie. Die verwezen mij naar de gemeente Zwijndrecht omdat het toch de Zwijndrechtse brug was. Daarna gevraagd aan Chris Moorman, maar die kreeg gelijk hartklachten. Ook nog doorgespeeld aan van Kooten Nieuwkerk. Iedereen is gaan bellen en mailen maar er gebeurde niks. Tot nog toe. Er is nu een emmer zand in de diepste put gegooid. Er moet natuurlijk gewoon een nieuw laagje asfalt op, want dit is leuk geprobeerd maar een doekje voor het bloeden. Morgen ga ik weer met de scootmobiel naar Dordt, over de Zwijndrechtse brug.
    Zigzaggend over en om de gaten. Ja er doorheen zul je mij niet meer zien doen, dat deed teveel pijn.

  2. Ik fiets elke dag over de brug K bemerk zelf ook al dat het den slecht is Het ijzer dat verbinding maakt tussen de weggedeelten begint ook te roesten en los te laten.
    Ik hoop dat er spoedig wat aan gedaan kan worden Vooral in de winter levert dat problemen op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *