16 juli 2012

Inzet lokfietsen Drechtsteden

Regionale inzet lokfietsen Zuid-Holland

De politieregio’s Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid zijn begonnen met het project Lokfietsen. De projectperiode loopt tot 30 november. In totaal worden tien lokfietsen ingezet.

Het politiedistrict Waterweg-Noord is al enkele jaren bezig om, door middel van lokfietsen, de pakkans te vergroten. Inmiddels is hiermee veel ervaring opgedaan. In het najaar van 2011 werden ruim 100 verdachten aangehouden. Dit succes was een van de redenen om het project uit te breiden naar de hele regio.

Inzet

De inzet van de lokfietsen en opvolging van het alarm ligt in handen van de districten. Ieder district heeft een vertegenwoordiger als aanspreekpunt.

Werking

Op het moment dat een lokfiets wordt weggenomen of er een inbraak plaatsvindt in een lokauto, gaat er een alarm rinkelen bij de meldkamer van een beveiligingsbedrijf. Tegelijkertijd wordt een sms-bericht verzonden naar agenten in burger die belast zijn met de opvolging. Hierin staat informatie over de lokfiets en de locatie.

De medewerkers van het beveiligingsbedrijf kunnen via internet zowel de lokfiets volgen, als de agenten, want ook de volgauto is voorzien van een zender. Op deze manier kan het bedrijf de agent naar een juiste locatie sturen.

Mocht het zo zijn dat de verdachte een pand in gaat en niet op de openbare weg wordt aangetroffen, dan kan altijd een beroep worden gedaan op de projectleider of een van de coördinatoren. Deze komt dan ter plaatse. De gestolen lokfiets zal dan met behulp van speciale apparatuur worden uitgepeild. Hierna wordt bekeken of er in de woning huiszoeking kan worden gedaan.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *